ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

מלון כפר גלעדי                                              אכילת קיץ                                                         בוליווד                                             מלון לאונרדו

 

חיפוש באתר

אחח ירושלים עיר הקודש, בשבילי ירושלים נחלקת ל2, לפני הצבא ואחריו.

לפני הצבא לא אהבתי במיוחד את העיר הזאת, והתפללתי רק שלא יציבו אותי שם בשום תפקיד.

נחשו מה קרה.. בדיוק לשם ייעדו אותי. אמנם לא מבצעי או משהו, סך הכל ר"מ 2, אבל הספקתי לשנות את דעתי על העיר והתושבים בזמן הקצר שהייתי שם ועשיתי כמיטב יכלתי.

הספקתי אפילו להיית תושבת העיר לכמה חודשים עד יציאתי לקורס קצונה, כך שהספקתי להכיר את העיר גם בימים וגם בלילות.

מאז כבר לא מנהלת יחסי אהבה- שנאה עם המקום. ולימים, אפילו מבקרת בה די הרבה במסגרת תפקידי בעבודה.

אבל לנפוש בה עוד לא יצא לי.


ועכשיו זה השתנה, מסקנה אחת יש לי מהביקור הזה- לילה אחד לא מספיק, העיר מציעה כל כך הרבה לתיירים מבחוץ כך שלירושלים צריך לפחות יומיים.

אנחנו התארחנו במלון פרימה פארק.


רשת פרימה מתמחה במלונות קונספט כך שלכל מלון יש את הייחודיות שלו, כמובן שהכל מותאם מבחינת האיזור, למשל פרימה מיוזיק הממוקם באילת מותאם לצעירים ובכל קומה במלון מושמע סגנון מוזיקה שונה, אווירה צעירה, הכל זריז, שמח, הרבה חיות באופן כללי.

בים המלח- האווירה שלווה, רגועה ונעימה, נמצא מלון ספא עם בריכות מי הים ואווירה מדברית.

בירושלים יש 4 בתי מלון מהרשת כשכל  אחר מהם מייצר עניין חדש ישן, מותאם למוזיאונים ולתרבות הייחודית שבעיר.

עניין הקונספט מתבטא בערכות הנושא בכל אחד מהמקומות- סיורים, הרצאות, עיצוב וחוויה כללית משתנה בכל אחד מבתי המלון.


פרימה פארק, המלון שבו התארחנו, נמצא ממש בכניסה לעיר, קרוב לרכבת הקלה ובמרחק של כ10 דקות מהמרכז השוקק חיים.

 המלון מעוצב בהשראת חבל היין בהרי יהודה ומגוון יקבי הבוטיק הייחודיים באזור.  במקום פעילויות והרצאות של היינן הראשי גם בעברית וגם באנגלית.

אחת לשבוע מתקיימות טעימות יין בחסות יקב היוצר, יקב ירושלים ועוד שיתופי פעולה עם יקבים הנמצאים באיזור.

אחת לחודש יש סופשבוע ובו ערב שוקולד או יין, מוציאים אוטובוסים  עם הדרכה ביקבים, בשבת מתקיים סיור רגלי באיזור ירושלים.

מלון פרימה פארק מציע ללקוחותיו חווית אירוח שנוגעת בריח, בטעם ובהשראה שהיין מביא לחיינו, כזה שמבקש שנרים כוסית ונשתה "לחיים".


כבר בכניסה יקבלו את פני האורחים כוסות יין צוננות (אדום או לבן לבחירתכם) 

לובי בר המלון מעוצב כמו מרתף יין עם תאורה מוחשכת במיוחד, ומוזיקה בהתאם.

במרכז הלובי ניצב שולחן אבירים גבוה ויפה עשוי עץ עתיק מזמין לטעימות, להרמת כוסית, לצ'ייסר ולמצב רוח!  ובהחלט יש כזה, אחרי שהתחלנו עם הטעימות.

סביב השולחן נערכות טעימות יין והדרכות מפי סומלייה מוסמך שמעשיר את האורחים ברזי היין באזור מידי יום חמישי בין 19:00-22:00 בערב.

ההדרכות נעשות בליווי טעימות של מיטב היינות מהיקבים באזור חבל יהודה.

אם הזדמן לכם להגיע ביום שבו יש אירוע מיוחד זכיתם בפינוק מלא מהמקום, ראו דוגמא:



ארוחות המלון מתקיימות  ב"צל הכרם", פטיו גדול הממוקם במרכז המלון והוא גם מרכז האירוח והאירועים.

ארוחת ערב- בכל יום יש  תחנות מתחלפות ושף חייכן שמגיש את המנה (שווארמה, מעורב ירושלמי, פלאפל, קוסקוס ועוד 


ארוחת בוקר


העובדים במלון מתודרכים להשקות את האורחים :)

עוד במלון האורחים מוזמנים ליהנות משפע פעילויות, חוויות, תכנים ומסלולי סיור יקבים במלון ובסביבתו:

  • "טעמים ויין בירושלים", מידי חמישי בין 19:00-22:00 בלובי בר במלון.
  • השקות יין של חברות
  • סיורי יקבים – סיורים מודרכים וסיורים עצמאיים לשלל יקבי הבוטיק באזור ירושלים

 

 

האורחים מוזמנים להינות מחדרי מלון נעימים ומזמינים, ואם שכחתם משהו בבית, ניתן להיעזר בצוות וידאגו לכם למחסור.


אחרי שהשקו אותנו טוב וישנו מצויין יצאנו מטעם המלון לסיור בנחלאות ירושלים עם מדריך מקומי וחביב שלא ידע מנוח.


 

ובסוף גם שחררו אותנו לשוק מחנה יהודה, ובשוק כמו בשוק, עמוס טעמים וריחות שאין כמותם בשום מקום בעולם, הנה מקבץ קטן ממה שראינו, באמת תענוג לעיניים ולחיך.

 


בירושלים עדיף להתנייד ברכבת הקלה, וזו היתה הפעם הראשונה שלי בה, חשוב להצטייד בכרטיס רב קו לפני העליה לקרון!

הנסיעה במחיר של אוטובוס 5.90, חוויה בפני עצמה, ברכבת פוגשים את הכל מהכל ורואים כמה העיר מגוונת בתושביה ואורחיה.


על יקב היוצר-

יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנוצר משיתוף פעולה בין משפחת שור, משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין החל משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי מהמוערכים בארץ שעלה לישראל עם החלום לייצר יין איכותי. היקב מאמין שיין הוא יצירת אומנות והיינן הוא זה שיוצר אותה.

לצורך הקמת יקב היוצר, המשפחה נטעה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים.

כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר.

בתכנון היין שם לעצמו ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב.

יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית.
טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.

 

גלריית היינות

 

  1. סדרת בראשית - הזנים השונים נוצרו מכרמים רעננים מצפון הארץ ועד דרומה. תחילתה של יצירת בראשית נעוצה באופן גידולם הייחודי של הכרמים המספק ליינן את חומרי הגלם הראויים ביותר.
  2. סדרת VIRTUOSO - הסדרה הקלאסית המבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה סוביניון, מרלו ושיראז. ויין אחד לבן – הגוורצטרמינר. היינות מתיישנים במשך תשעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. הסדרה בעלת עיצוב בקבוק ייחודי הנוטל השראה מעולמות המוזיקה וכלי הנגינה.
  3. סדרת SPECIAL EDITION - סדרת הפרימיום של יקב היוצר, מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים: קברנה, שיראז ומרלו ועל שני יינות לבנים – שרדונה ורוזה. היינות מתיישנים במשך 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
  4. סדרת Lyricaהסדרה הים תיכונית עטורת הפרסים, יינות הסדרה נוצרו ממבחר זני ענבים שמוצאם באגן הים התיכון ומתאימים מאד לאקלים הישראלי בהם: מורבד, סירה, ארגמן, ארמוני, GSM. הענבים מגיעים מכרמים באזור הכרמל וסביבת הר תבור שבגליל העליון. היינות מתיישנים במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
  5. סדרת Auteur סדרת יינות עטורת פרסים, יצירה אישית ייחודית של יינן היקב, פיליפ ליכטנשטיין. היין מהווה תוצר של בחירותיו של היינן, ללא מגבלות של אזורי גידול, זני ענבים וטיפול בכרם, ולפיכך מהווה ביטוי אישי שלו. שם הסדרה AUTEUR –  (יוצר בצרפתית) , מבטא קשר מיוחד זה בין היינן היוצר לבין היין. היינות מתיישנים במשך 24-26 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.