ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

 

 

שמרית (ענקית השמרים) הוציאו מוצר שיעניק למאפים שלכם עוד קצת "חיי מדף", כי לכולם מגיע קצת זמן מעבר לזמן ההתפחה השנייה, ועוד יום- יומיים שהמאפה יישמר רק יוסיף לו עוד טעם לתענוג הצרוף של האפייה הביתית.

      

אני לא חובבת שמרים, אפילו די מפחדת מהם, כל מה שאני מנסה לעשות שאחד המרכיבים שלו הוא "שמרים" תמיד יוצא לי עקום.

מה גם שאין לי מיקסר (לטיפולך המסור, אודה) מקצועי שיקל קצת על ידי הענוגות (כן בטח)...

אז את משפר האפיה של שמרית אתם בטוח מכירים, 

הוא שומר על טריות המאפים לאורך זמן

מזרז את זמן התפיחה ומביא למאפה גבוה ואוורירי (כמובן בהנחה שעושים את זה נכון)

ותורם למרקם בצק אחיד ונוח לעיבוד (גם למאותגרי מיקסר כמוני)

 

מה עושים? מוסיפים את תכולת השקית יחד עם השמרים ושאר מרכיבי הבצק.

משפר האפיה מכיל חומרים מייצבים התורמים לטריות המאפה וויטמין c המשפר אלסטיות וגמישות לבצק.

על כל קילו קמח יש להוסיף שקית משפר אפיה של שמרית (כמובן יחד עם שמרים).

כעת ניתן למצוא את משפר האפיה גם בנפרד, ומי שמשתמש בשמרים של חברות אחרות או שמרים יבשים יכול להשתמש במשפר האפיה בקלות ובנוחות.

 

 

ועוד כמה טיפים לאפיה עם שמרים:

בדיקת טריות השמרית-  יש לוודא בנקודת הקניה וגם לפני השימוש בבית , שתאריך פג התוקף לא עבר. שמרית- שקית או קובייה, יש לאחסן אך ורק במקרר (ולא בדלת המקרר...

שימוש בשמרית- שמרית בגרגרים מוסיפים ישירות לקמח, קוביית שמרית ממיסים ב2\1 כוס חלב או מים. לא לשכוח להוריד את כמות החלב או המים מסך הנוזלים שבמתכון.

לישה מתאימה- לאחר הכנסת החומרים היבשים לקערת המיקסר (ללא מגע ישיר של השמרים עם המלח). לשים במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים, מגבירים את מהירות הלישה עד קבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות. בסיום הלישה מותחים פיסת בצק קטנה לכל הכיוונים (בצק שאינו נקרע זה מה שאנחנו צריכים, אם הבצק נקרע נלוש אותו עוד מספר דקות.

הקפאת בצק שמרים- ניתן להקפיא בצק שמרים לפני האפיה. זאת כדי להכין כמות כפולה. לאפות מחציתה ואת המחצית הבאה להקפיא. לאחר הלישה  ועצוב המאפים לפני האפיה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים לפני התפחה שניה. אורזים את המוצרים הקפואים בשקית נפרדת במקפיא.  יום לפני האפיה מוציאים מהמקפיא, מסדרים על מגש  מרופד בנייר אפיה ומפשירים מכוסה לילה במקרר. למחרת מתפיחים בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח וממשיכים לפי הוראות המתכון.

החלפת קמח לבן בקמח מלא- החלפת קילו קמח לבן בקילו קמח מלא מחייבת הוספת כ 4\3 כוס מים למתכון. (200 מ"ל)

הארכת טריות המאפה- שימוש במשפר אפיה מאריך את טריות המוצר בעוד מספר ימים.

השפעת הטמפרטורה- מומלץ להוציא חומרי גלם מהמקרר כשעתיים לפני השימוש (קמח, חמאה, ביצים, חלב וכו,) טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצת תפיחת השמרים.

מתכון חלבי או פרווה- לקבלת מתכון פרווה יש להחליף חלב במים וחמאה במחמאה. ממרח שוקולד חלבי בממרח פרווה, וחלב פרה בחלב סויה.

הפיכת מתכון עם סוכר למתכון ללא סוכר- ניתן להשתמש במוצר "כמו סוכר" ע"פ הוראות היצרן.

 

 

רוצים מתכון לחלה קלועה לשבת?

 

מרכיבים ל2 חלות:

1 קילו קמח.

1 קוביה או שקית שמרית

1 שקית משפר אפיה

4\3 כוס סוכר (150 גרם)

1 2\1  כוס שמן קנולה

2 ביצים

1 2\1 כוסות מים פושרים

כפית מלח.

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה א המים ולשים עד קבלת בצק אחיד.

משהים למנוחה בכלי מכוסה (מגבת למשל) כ15 דקות

צרים 6 רצועות ומכל 3 קולעים חלה אחת (צמות צמות..)

מניחים על מגש מרופד בנייר איה לתפיחה עד הכפלת הנפח.

מורחים בזהירות ביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג (מה שאוהבים)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, אופים 35 דקות או עד שהחלות זהובות.