ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

הארטישוק של נועם" פותח את שעריו באירוע בראנץ' חגיגי ומופע של היוצרת והזמרת יעל בדיחי

(תיכנסו לאתר שלה, בנה נפל בראמללה, היא הקימה את האתר לזכרו ויש לה מיזם שנקרא "הגילגולון"- להנציח את גיל , בנה, באמצעות פרויקט מיוחד של טיולי נכים שעיקרו - קיום טיולים לנכים בחיק הטבע, בדרכים לא סלולות. מקסים.)

* באירוע בראנץ' עשיר הכולל מגוון מנות על טהרת הארטישוק, הדלקת נרות חנוכה, מופע של היוצרת והזמרת יעל בדיחי וסיור מודרך לשדות הארטישוק

 

 

"הארטישוק של נועם" פותח את שעריו במופע ייחודי המשלב אוכל, מוסיקה וטיול באירוע בראנץ' חגיגי שיתקיים ביום שישי ה- 19/12/2014 בין השעות 10:00-14:30 בארטישוק של נועם במושב ניר בנים, חבל לכיש.

 

 

בארוע פתיחת עונת הארטישוק תהייה גם הדלקת נרות חנוכה והופעת אורח של היוצרת והזמרת יעל בדיחי מהישוב נטף: "מכבי גיבור-למבוגרים בלבד"- סיפור החג אשר אינו ידוע ברבים, שמוגש כדרמה רבת תהפוכות, בהקשרים מרתקים בני זמננו ומואר בשירים.

 

 

 לאחר הקפה בסיום הבראנץ' יתקיים סיור מודרך לשדות המושב וקטיף ארטישוק.

תפריט בראנץ' ארטישוק
+ מרק ארטישוק עשיר

+ לחמים כפרים 
+ סלט חורפי מארטישוק טרי + ירקות חורף נוספים
+ סלטים מירקות העונה
+ "מקלובה" צמחונית-אורז עם ארטישוק תפ"א,גזר וכרובית
+ פסטה ברוטב אלפרדו עם נגיעות ארטישוק 
+ סלט חם עם נגיעות טחינה ביתית
+ מאפה איכרים של לבבות ארטישוק, תפו"א, גזר, ושום בתנור
+ חמין ארטישוק צמחוני
+ תבשיל קינואה וארטישוק
+ ארטישוק חלוט עם צמחי תיבול
+ שתיה חמה וקרה חופשית
+ לילדים יש מנות ללא ארטישוק

 

מחיר למשתתף: 125 ש"ח

 

הרשמה מראש 0542278637

 

קצת על ארטישוקים:

איך בוחרים ארטישוק
הזנים הבולטים בארץ הם הארטישוק הסגול (ויולט) והירוק. האחד מתאים להרתחה והשני לבישול ולמילוי.
מומלץ לבחור ארטישוק בעל עלים סגורים ורעננים ולא פתוחים ויבשים. לוודא שהגבעול קשיח, בהיר ולא סיבי ושהעלים קשים למגע. וכך נקבל ארטישוק עם "לב של זהב" - בהיר, לא סיבי, עם טעם עז של ארטישוק.
זן ירוק: בחרו פרי קומפקטי וכבד. על קצהו להיות ירוק בהיר או בצבע ארד.
איחסון: התיזו מספר טיפות מים על הארטישוק והחזיקו במקרר בשקית פלסטיק


עונה
העונה נמשכת מנובמבר עד מאי, כשהשיא בחודשי מרץ אפריל בהם נקטף 60% מהיבול.


בריאות
האריטישוק נחשב ל"פצצת בריאות" ובין שאר מעלותיו - הפחתת רמות הכולוסטרול, מפחית הסיכון לסרטן, מהווה מקור לויטמינים ולמינרלים.


איך מנקים ארטישוק?
לפני שמקלפים ארטישוקים, יש להכין סכין מסור קטנה, סכין קטנה וחדה (אפשר טורנה ואפשר סכין משוננת), כף מרק, כמה לימונים חצויים וקערה שבה מים קרים ומעט מיץ לימון.
הפעולה פשוטה: מניחים את הארטישוק על גבי קרש חיתוך יציב. בעזרת סכין המסור מתחילים לחתוך שכבה דקה מסביב להיקף ומסירים בעזרת הידיים את העלים.

חוזרים על הפעולה עד שמסירים את רוב העלים ומגיעים עד הלב.

לאחר שהלב התגלה, מפרידים בעזרת סכין בין שאריות העלים ללב (כלומר, מסירים את הקונוס שנוצר מהעלים).

מקצרים מעט את הגבעול וקולפים אותו בזהירות.

מקרצפים היטב את הלב בחצי לימון ומניחים בקערת מים.
בעזרת כף מרק, מסירים את הקוצים שממלאים את הלב.

מקרצפים שוב בחצי לימון ומחזרים לקערה בדכי שישמרו עד השימוש.


מלך הקוצים - מה עושים איתו
ארטישוקים טובים וטריים ניתן לבשל בשלמותם - מבשלים בסיר עם מעט מים, מיץ לימון, שמן זית, מלח ושיני שום שלמות.

אוכלים אותם חמים או קרים.

כשמשלבים ארטישוקים בתבשילים ארוכים, יש להוסיף אותם כחצי שעה לפני תום הבישול, כך הם ישמרו על זהותם ועל טעמם.