ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

הפעם האחרונה שיצא לי לפנק את הבכור בזמן איכות עם אמא לא זכורה לי במיוחד..

אחרי 4 ילדים גם הזיכרון נדפק וגם הזמנים נעלמים מהר מידי.

היתה הזדמנות לנסות סדנת "שף" של אמא ובן, וקפצנו על ההזדמנות.

שלומי שלי ילד ביישן וככשואלים אותו אם הוא רוצה לבוא לנסות חוויה חדשה לעיתים נתקלים בסירוב מוחלט ועיקש, אך אם מתעקשים איתו קצת ומסבירים מה יהיה הוא משתכנע די בקלות.

הוא אוהב להיכנס למטבח ולתת יד בהכנות, מסתקרן בתהליך ההכנה ואוהב לבחוש, לבזוק, למעוך ובסוף גם ללקק את המרית :)

הנה הסרטון הראשון שלו:

 

הסדנא התקיימה ב4 שף בקניון ארנה הרצליה, מקום המעסיק שפים בעלי רקע בעבודה עם ילדיםף כך שאל נא לחשוש מהתפרצויות זעם שלהם או מילה לא במקום.

השפית שלנו היתה איילה ארוך המקסימה שהסבירה על כל מנה, נתנה טיפים (תיכף יגיעו גם אליכם), הדריכה אך לא עזרה לחסל הכל בסוף- תקלה חמורה!

סדנא איטלקית, מה רע? האוכל הכי טעים שיש!

פיצה, פסטה וגלידה- זה מה שזכור לי מהביקור האחרון (והיחיד) שלנו באיטליה (עוד כשהיינו נטולי ילדים ומאותגרים גילאית- טיול בת מצווה).

מנות איטלקיות ובצקים זה הדבר החביב עלי, משתדלת לשמור על המשקל ולא לטרוף מכל הבא ליד אז לא יוצאים כל הזמן ובתחום המטבח אני לא ספצית אז את הבעיה הזו אין בבית.

יום אחד, אני מבטיחה לעצמי, להיכנס לאיזה מטבח של בשלנית וללמוד ממנה הכל (מי אמר זבוב על הקיר? יש כמה קירות פוטנציאליים שהייתי רוצה לרבוץ עליהם בזמן הבישולים לשבת)

יום אחד זה יקרה אבל לא עכשיו, לא בחופש הגדול, ולא כשכל הילדים בבית ורובם חולים.

בנתיים בסדנת זמן האיכות שלנו קיבלנו סינרים לא ללכלך את הבגדים היפים שהגענו איתם (כי עד שיוצאים מהבית צריך להתלבש יפה), וקיבלנו גם חוברת מתכונים לכלמה שנעשה היום.

פיצה, ארנצ'יני, רביולי וטרמיסו. כבר נהייתי רעבה.

התחלנו עם טרמיסו, דווקא מהסוף כי הוא צריך להיות בקירור עד האכילה, שעה לפחות.

​ בגביעים קטנטנים הנחנו בעדינות בישקוטים טבולים בנס קפה חתוכים לריבועים, שכבה אחת ומעליה פודינג ואז עוד בישקוט קטן ושוב פודינג- ליקקנו את האצבעות אחרי שסיימנו על אחד וגביעו.

אחרי זה הגיעה תורה של הפיצה - לשנו את הבצק המוכן, מרחנו רוטב בנדיבות , גבנ"צ ותוספות כיד המלך, רשמנו שמות ולתנור.

ואאאז הגיע תורו של הרביולי- קיבלנו חתיכה של בצק קשה, היינו צריכים לעבד אותו קצת שיתרכך וייכנס בעזרת לחץ מתון למכונת הפסטה,

כאן היה השוס מבחינת הילד, הוא כל כך התלהב לסובב את הקסם הזה ולהוציא את הבצק עבה ואז פחות עבה ושוב ושוב.. עד שרודד לעובי של ס"מ אחד בלבד.

(תזכורת לעצמי- לקנות מכונת פסטה ביתית)

אחרי שנהיה לנו בצק ארוך מאוד הגיע תורו של המילוי, איילה הסבירה לנו איך להחזיק את שק הזילוף שהיה ממולא בגבינת ריקוטה ועוד דברים טובים ולהזליף כמות מדודה ונכונה על הבצק.

אנחנו היינו תלמידים טובים ועשינו הכל לפי ההוראות.

אחרי רביולי שנלקח לצוף לו בסיר הענק של איילה, המשימה הבאה היתה הארנצ'יני- כדורי אורז מצופים בפנקו מטוגנים בשמן עמוק.

קיבלנו את כל החומרים- ריזוטו מוכן, מוצרלה בייבי להפתעה בביס הראשון,קמח, פירורי לחם ובלילת ביצה.

קודם- לכדרר כדור, לטבול אותו בקמח, להכניס את ההפתעה, לסגור יפה, לטול בביצה ואז לפירורי הלחם (פנקו הולך מצויין!)- הכל לפי התוכנית.

בעיה אחת קטנטנה היתה לי..

בזמן הכנת הארנצ'יני ראיתי במבט חטוף שהפיצות יצאו מהתנור, השארתי את שלומי להתמודד עם הזילוף כי הלך לו ממש טוב והלכתי לארגן לנו את הפיצות שלנו.

הן היו נראות כל כך מגרות כך שכששלחתי יד לקחת את המגש לחלוקת הפיצות אמממ... איך אומר את זה בעדינות?... חטפתי כוויה קטנה בכף היד, ומי כמוני, מומחית בכוויות מדרגה ראשונה,

שלפתי משחת בפנטן פלוס, שתמיד איתי, לכל צרה, מרחתי ושכחתי.

(בבית, היא נמצאת אצלנו במטבח, לכל צרה שלא תבוא, ולצערנו, נהיינו מומחים בכוויות וחתכים קלים, אחרי 4 בנים צריך להות מומחית למשהו כבר לא?)

 

אחרי שקיבלתי נזיפה מהסו שף לימור על זה שלא לקחתי את המגש עם כפפות, אני את הלקח שלי למדתי :)

 

בסוף הסדנא כל אחד קיבל קופסא הביתה עם המטעמים שהכנו במו ידינו, חלק מהמטעמים בטוח ייכנס לאוסף המתכונים שלי, ועכשיו יהיה לי גם סו שף פרטי מקצועי.

 

הנה כמה מהטיפים שקיבלנו, משתפת גם אתכם, למען יאריכון ימיכם :)

  • בהליכה עם סכין יש לוודא שהלהב פונה כלפי מטה, לצד הגוף.
  • במידה ונשפך שמן, יש לנגבו מיד ולבזוק מלח גס.
  • יש להעמיד סירים על הגז כשהידית לא בולטת החוצה.
  • את התבניות חמות, יש לשים תמיד במתקן המיועד להן.
  • יש להקפיד לרחוץ ידיים פעמים רבות במהלך העבודה בסבון המכיל חומר חיטוי.
  • יש לנעול נעליים סגורות בעלות סולייה למניעת החלקה.
  • אין לגעת בכלי חם במטלית רטובה/לחה.
  • אין להניח סכינים בכיור.
  • יש לעבוד עם שיער אסוף.
  • בעבודה עם כלים חמים, יש לעבוד עם מגבת או כפפה מבודדת חום.

במידה ונכוויתם או נחתכתם במהלך העבודהיש לעצור את העבודה באופן מידי ולטפל בפציעה ע"י משחות ותחבושות המיועדות לכך, כדוגמת בפנטן פלוס.