ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

מסעדות

קיץ,

בריזה קלילה מעיפה קצוות שיער סוררת על פנייך,

השמש מתחילה לשקוע לה לתוך הים,

את יושבת עם כוס קאווה צוננת כשאצבעות רגלייך משחקות עם החול הרך,

בן זוגך לצידך מחבק אותך בעדינות ונותן נשיקה מרפרפת על לחייך,

צמרמורת עוברת בגופך,

שום דבר כבר לא יטריד ולא יקלקל את ההרגשה הנעימה הזאת,

את מסיתה מבט מבן זוגך ומפנה אותו לעבר שקיעתה של החמה וסיומו של היום הזה הופך למושלם...

 

כל זה לא חייב להיות סתם פנטזיית ליל קיץ חמים, אפשר לממש.. ואפשר גם להוסיף איזו  מוזיקה יוונית קלילה ושבירת צלחת אם כבר נכנסים ממש לאווירה.

 

חוף הים של הרצילה לא צריך יחסי ציבור, הוא מייחצן את עצמו בצורה הטובה ביותר, חוץ נקי, יפה ומטופח- לא צריך יותר מזה.

ועל החוץ הזה קמה לה מסעדת ניקה ביץ' (שלא הוקמה עכשיו אלא עברה שיפוץ כללי והוחלפו בעלים ואפשר לצאת לדרך ) 

עם מגוון אפשרויות ישיבה והנאה, רק תבחרו אם בא לכם לשבת על החול  בכיסאות חוף, או על דק  עם שולחנות ושמשיות שיצלו עליכם או בתוך המסעדה ולהשקיף מלמעלה על הים.

(אנחנו בחרנו את האפשרות השלישית)

לצלילי מוזיקה יוונית עכשווית ואותנטית  כדי להיכנס לאווירה גם מגישים לכם כוס אוזו כיאה למקום.

מה אכלנו?

בהתחלה הוגש לחם הבית עם חמאת שום ושום אפוי (מטריף.. ומשמין..) 

 

 

אמפנדס במילוי זיתים, 

 

 

סיגרים במילוי בשר וצנוברים,

 

 

פלאפל כרובית במילוי גבינת פרמזן ועישבי תיבול, 

 

 

 

פרגית סופלקי צלוייה בתוספת של עגבניות ובצל בגריל עם פטרוזיליה על מצע של לאפה קלוייה,

 

מאפה יווני  במילוי גבינת חלומי, 

 

 כרובית קיסר שהיא כרובית מטוגנת ברוטב קיסר עם עלי ארוגולה ועגבניות טריות - טעים!!  

 

וקינחנו באבטיח עם גבינה בולגרית 

 

 

המסעדה שוכנת על חוף השרון, חניה בחניון הקשתות- חינם.

 

 

3 סניפים יש לפראג הקטנה בארץ. אשדוד, בת ים ותל אביב.

אנחנו ביקרנו בסניף הדרומי.

 

ערב קרררררררר בחוץ וכבר בכניסה האווירה מתחממת, מלצר חביב מוביל אותנו לשולחן שעליו יונחו מנות משובחות ממיטב מעשה ידיו של השף המקומי מהמטבח הצ'כי המסורתי שהתאים את המנות לטעם הישראלי מבלי לגרוע מהמסורת כמובן.

לפני שאתחיל לספר לכם על המקום אני רוצה להציין לטובה את השירות האדיב, המהיר והמנות הגדולות (אפילו שאכלנו ארוחת טעימות לבקשתנו, כדי לטעות יותר מנות ולקבל את הרושם מהמקום, גם בתור "טעימות" רואים שהמסעדה נוהגת ברוחב לב והמנות שם גדולות ומשביעות).

תראו איזו אווירה  יש במקום

בימים אלה, מציגה רשת המסעדות הצ'כית הותיקה, "פראג הקטנה", תפריט חדש ועשיר שיוצע ללקוחות הרשת, אחרי חצי שנה של תפריט בהרצה החליטו בעלי המקום לשנות קצת ולהתאים את עצמם עוד קצת ללקוחות המרוצים שחוזרים למקום פעם אחרי פעם.

את התפריט החדש, תכננו ובנו בשיתוף פעולה במהלך חצי השנה האחרונה  שני שפים. שף הרשת, סלים קרדוש, אשר חזר אליה 8 שנים לאחר שעבד בה כטבח. קרדוש מגיע מרקע של בישול צרפתי ואסייתי, את החיבור אל המטבח הצ'כי עשה בתור טבח ברשת לפני מספר שנים .

הוא יצר דיאלוג קולינארי מיוחד במינו מול השף ראדק פריהונסקי, לשעבר השף של משרד החוץ של הרפובליקה הצ'כית.
 ראדק תכנן מנות צ'כיות מסורתיות וקרדוש נתן להם את  הטוויסט המקומי, תוך ניצול הניסיון העשיר שלו (15 שנים) בשלל מטבחי העולם והמזרח התיכון. יחד יצרו השניים את התפריט הנוכחי המציע מגוון רחב יותר של מנות צ'כיות אותנטיות ותפריט נוסף חדש לגמרי של מנות מן הים, דגים ופירות ים.

בתפריט החדש יוכלו הלקוחות ליהנות ממגוון רחב מאוד של מנות צ'כיות מסורתיות, לדוגמא:  "הובובי זבין" - פאי פטריות ביתי בליווי שמנת  וכן מנות בלתי שגרתיות כמו: רול בנוסח בלקני- חצילים קלויים על הגריל, ממולאים בתערובת גבינות ומוגשים על מצע סלסת עגבניות (24 ש"ח), לשון עגל על מצע רוטב סביצ'קובה עם קניידליק- לחם צ'כי מאודה (38 ש"ח), מגוון מרקים ייחודיים המשתנה בכל יום ובינהם: מרק שעועית פיקנטית, מרק עוף עם אטריות, מרק עגבניות עם נקנקיות ועוד...

תפריט הים העשיר יכלול מנות כגון:  פילה סלמון על הגריל (87 ש"ח),  קערת מולים ברוטב יין לבן ולימון (89 ש"ח) ועוד...

 

רוצים לראות מה היה לנו? אם אתם לא מכירים את השמות של המאכלים המזרח אירופאיים,  כדאי לנסות לקרוא את השמות שלהם.. או שתנסו, מקסימות תצליחו:)

 

ממרח צ'כי מסורתי- ממרח גבינה ומיונז  (המון שום) מוגש עם סלמי וחמוצים.   אני מאוד אהבתי, אני גם אוהבת שום אז בכלל..

 

 

 

 

פטה כבד קלאסי עם שומן אווז  (או בקיצור, ממרח כבד מוגש עם ריבת בצל מעולה)

 

 

לנגוש- לחם דק בטיגון עמוק ועליו מרינדת שום וגבינה מגורדת

 

רול בנוסח בלקני- גלילת חצילים ממולאת בגבינות מתובלות, מוגש עם סלסת עגבניות

 

סלט איקרא לבן- "החומוס הצ'כי" - לי היה טעים אך מעט "מיונזי" מידי

 

נקניקיות על הגריל- 3 סוגי נקניקיות (מוגשות עם פירה או שעועית) כרוב כבוש, חרדל וחזרת

 

סלאבובניצקי גולאש- גולאש מסורתי מבושל בבישול איטי מוגש עם קניידליק (לחם צ'כי מאודה)- מאוד מאוד טעים! מרגישים את האהבה שהשקיעו בו.

 

צ'רנוהורסקי סטייק- סטייק לבן

 

פלטת קרניבורים, הכוללת צלעות, שיפודי פרגית ונקניקיות  מוגש עם תפו"א מטוגנים (אנחנו הלכנו על הצלעות)

 

המסעדה היא קודם כל בר אז מבחר הבירות שם גדול, וכאחת שלא שותה בירה באופן כללי,  גם אני מצאתי שם בירה שהיתה ערבה לי לחך ואפילו ביקשתי תוספת.

הנה תפריט הבירות (שימו לב לאפשרות הטעימות- קרי המסלולים- 5 סוגים של בירה לטעימה)

 

 

וזה המסלול שלנו: 

אני נדלקתי על הקסטיל רוז'- בירה בטעם של דובדבן - מדהימה!

 

בסוף הארוחה כשכבר היינו מפוצצים למדי מכל האוכל הזה, הגיע המלצר שלנו להציע גם קינוח...  למרות שידוע שיש לקינוחים קיבה נפרדת, המקום שם גם התמלא לו מעצמו..

אך כשהגיעה מנה של בלינצ'סים בטעמים שונים לא יכלנו להתנגד.. אחד עם שוקולד (לא הספקנו לצלם בשלמותו.. וכבר נגנב ממנו ביס) אחד עם ריבה ואחד עם גבינה.

 

וזה סיים את הטעימות הצ'כיות שלנו להפעם.  היה טעים ומעניין.

 

איך הכל התחיל? בחור צ'כי בשם רסטיסלב מכיר בחורה ישראלית והוא מחליט להשתקע בארץ, אך לא שוכח את שורשיו ופותח בר קטן לעובדים הזרים על מנת להזכיר להם את הבירה של ארץ מולדתם (והאמת שגם לו..) שהיתה ידועה לשמצה באותם ימים אך טרם נראתה בארץ ,

המקום צובר פופולריות רבה ומועתק למקום גדול יותר, גם שם המצב דומה והביקוש גדל, הבר הקטן שכבר לא נקרא בר עובר למקומו המרכזי ברחוב אלנבי ושם כבר נשאר.

פראג הקטנה, הינה חלוצת הדרך בישראל במטבח ובבר המזרח אירופאי הקלאסי.  

הסועדים זוכים ליהנות מהחוויה הקסומה של פראג האגדית, החל מהאלכוהול המשובח, תוצרת מיטב המבשלות הידועות של צ'כיה, וכלה במטבח מזרח אירופי אותנטי ועשיר, הכולל מנות מכלל סוגי הבשרים בבישול איטי, טיגון ואפייה, תפריט ים עשיר ומנות המתאימות במיוחד לצד הבירה והאלכוהול וזאת באווירה חמה וביתית.

 

ויש גם חברות במועדון שנותנת הרבה הטבות: ארוחת יום הולדת שלמה, 10%  הנחה על כל התפריט, ימי ראשון עד רביעי-בירה ללא תחתית  ---- בעלות של 30 שקלים, תסכימו איתי, זה ממש שווה!

 

 

אז אתם באים??

 

רשת "פראג הקטנה"
אלנבי 56 בתל אביב
בן גוריון 83 בבת ים
תש"ח 11 באשדוד (איזור הסיטי)
 
להזמנות: 1700506566

 

 

 

 

כשהייתי צעירה ויפה, בליינית לתפארת התיכון שבו למדתי,

 וגם בתקופת תרומתי הצנועה למדינה,  זאת היתה התקופה היפה בחיי- ימי שישי היו מוקדשים לבילויים נטו, הייתי אוכלת ארוחת ערב, הולכת לישון אחרי, קמה בסביבות 22:00 , ומתחיל סבב הטלפונים לחבר'ה "לאן יוצאים היום?"

בדרך כלל הכיוון היה צפונה, לאיזור השרון, כפר ויתקין, כפר יונה וסובביה...

היינו משתוללים, שותים, רוקדים ונהנים כמו שרק בני גילנו יודעים. 

בדרך חזרה היינו מקבלים את המאנץ' ועוצרים לאכול, רבות היו פהעמים שזה היה בית הפנקייק.

עכשיו נפתח עוד מקום של פנקייקים במגוון צורות, צבעים, טעמים וריחות- קרוב אלי וניתן להינות מהם גם עכשיו, בלי שניצטרך לנסוע רחוק.

אך זה עם טוויסט שונה, בסגנון שנות ה50 וה60 :)

"רטרו פנקייק ובר"- מסעדה ייחודית, בסגנון דיינר אמריקאי נוסטלגי, המתמחה בפנקייקים ומתוכננת להפוך לרשת ארצית,  נפתחה לאחרונה בראשון לציון.

המקום מציע  חווית בילוי אשר תגרום לתושבי גוש דן והשפלה, להגיע לראשון לציון ולבלות בה.

הכניסה ל"רטרו", משולה למסע בזמן, לאמריקה של שנות ה-50 וה-60 : כסאות באדום לבן, סקסופונים תלויים באוויר ועל הקירות תמונות בשחור -לבן ובצבע של אלביס, מרלין מונרו והרולינג סטונ'ז, המביטים בחיוך על עשרות הפריטים האותנטיים שמקורם בירושות ובתחביב אספנות, שנאספו במאמץ רב מקצוות עולם, בניהם מכונת ג'וקבוקס אותנטית ותא טלפון אדום שהוסב לחדר נוחיות.

 

הריהוט במקום הוא ריהוט של דיינר אמריקאי אורגינלי שיובא ארצה, כשבמרכז החלל ניצב בר עץ גדול, מצויד במאות פריטי אלכוהול משובח, במחירים שווים לכל נפש.

 

הנה כמה תמונות לאווירה

 

השף ערן ברנט, אשר ליווה את הקמת המקום יצר תפריטים שונים, במטרה לגרום לכל אחד ואחת לקבל את החוויה המועדפת עליו- תפריט פנקייקים מלוחים הכולל 14 סוגי פנקייקים ייחודיים ומקוריים למשל:

 מונאקו- גבינת קממבר, דבש ושקדים, מוגש עם סלט עלים ירוק בוויניגרט בלסמי (40 ₪) 

פלורנס- עלי תרד מוקפצים עם שמנת וביצת עין, מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)

רטרו- גבינת שמנת, סלמון מעושן, בצל סגול וביצת עין, מוקרם בגבינה צהובה (44 ₪)

רוזה- רוטב שמנת עגבניות, גבינה בולגרית וביצת עין. מוקרם בגבינה צהובה (40 ₪)

רטרו סביח- טחינה, חציל, מלפפון חמוץ, בצל סגול וביצת עין, עם עמבה בצד (32 ₪) 

פנקייק שקשוקה - רוטב שקשוקה וביצת עין. מוגש עם טחינה. (30 ₪)

גלילי- לבנה, עלי בייבי, בצל בסומק, שמן זית וזעתר (32 ₪) ועוד ועוד..

לחובבי המתוק מוצע תפריט הכולל 14 סוגי חטאים מתוקים, למשל:

 פבלובה- קרם פטיסייר, רוטב פירות יער, מרנג וכדור גלידה תות (40 ₪) ,

קפוצ'ינו- קרם וניל, קרם קפוצ'ינו, תמצית אספרסו, שוקולד וקוקוס קלוי (40 ₪) ,

שטרודל- תפוחי עץ, קרם פטיסייר, צימוקים,אגוזי מלך, קראמבל וכדור גלידה וניל (40 ₪) ,

לילה לבן- קרם נוגט לבן חם, סירופ שוקולד, פניני שוקולד, ומקופלת לבנה (30 ₪), 

אלביס- קרם חמאת בוטנים, שוקולד ובוטנים (34 ₪) , פנקייק שוקולדים- חלב, לבן ומקופלת (28 ₪),

 אספרסו- קרם וניל, קוקוס קלוי ותמצית אספרסו ועוד...

במקום מוגשים משקאות ייחודים בסגנון שנות ה-50 וה-60 למשל:

"גזוז של פעם" במגוון טעמים

"אייס קרים סודה"- משקה ייחודי המשלב בין סירופ, גלידה וסודה, כשהתוצאה היא קסם בתוך כוס: קצף אוורירי מאוד כיסה אותה מלמעלה, והסודה עצמה מתוקה וסמיכה, מועשרת בגלידה שהתמסרה לבועות ונמסה לאטה למרקם מושלם. בדיוק כפי ששתו בשנות ה-50 וה-60.--- טעים ומפתיע!

 ארוחת בוקר הולנדית המוגשת עד 17:00 - מציעה מיני פנקייק קטנים ומסורתיים, 2 ביצים, סלט אישי, 2 סוגי גבינות, מיץ תפוזים/לימונדה ומשקה חם ,

תפריט האומלטים מציע שלל אמלטים בטעמים שונים.

 רטרו מציע גם תפריט טוסטים מגוון- הכולל טוסט יווני, טוסט בסגנון צרפתי, קרוקי סלמון ועוד. 

 תפריט הסלטים כולל סלטים המתאימים גם לטבעוניים-

Swing-  - עלים ירוקים, עגבניות שרי, צימוקים, אגוזי מלך,ובצל סגול ברוטב לימון, חרדל ופסטו

Rock-  כרוב, ירקות שורש, פטריות ובוטנים ברוטב סויה, לימון ושמן שומשום

Pop- כרוב, עגבניות שרי, פלפל אדום, חמוציות, עלי בייבי ושום ברוטב הבית.

 

בתחום האלכוהול מציע המקום תפריט עשיר הכולל מגוון רחב של אלכוהול , קוקטיילים , בירות מהחבית ויין במחירי נוחים.

 

רטרו פנקייק ובר הוקם על ידי היזם דין שוורץ כשעל הקונספט והעיצוב אחראי דורון שוורץ, לשעבר אחד מבכירי בית הפנקייק.

 

רטרו פנקייק בר, אליעזר מזל 11, ראשון לציון

שעות פתיחה: ראשון עד שבת  10:00-02:00

 

רשת מסעדות ההמבורגרים       קיימו בחופש הגדול סדנאות בישול לילדים   

 

 

 

המסורת נמשכת! זוהי השנה ה 3 ברציפות שרשת מסעדות ההמבורגרים BBB, קיימה במהלך חודש אוגוסט,  סדנאות בישול חווייתיים,  לילדים בגילאי 4 ועד 11.

 

הסדנאות נערכו בכל סניפי הרשת וכל ההכנסות קודש תרומה לעמותת "חיים".

 

בכל סדנה השתתפו כ- 25-30 ילדים, שקיבלו מדי שף צעיר,  הכולל בין היתר: כובע שף, חולצת שף תג שם תעודה וחוברת צביעה.

שלחתי שני נסיינים לחוויה הקולינרית הזו, והם חזרו בהיי!

היה להם כל כך כיף!

וסוף סוף לא יפריעו ויגעלו כשאמא שלהם מתעסקת עם בשר :)

 

 

     

 

סדנת הבישול העניקה לילדים חוויה קולינארית יצירתית ומלמדת, שהקנתה לילדים כלים להתנסות במטבח הביתי ובכך לתעסוקה בחודשי החופש הארוכים.

    

סדנת הבישול הועברה ע"י השפים של רשת BBB  : אבי בראל ואילן פנחס אשר לימדו את הילדים  מיומנות בישול, תרבויות אוכל בארץ ובעולם ועוד.

 

במהלך הסדנא למדו הילדים להכין מנת המבורגר וקינוח עוגת שוקולד ובסיומה, קבלו תעודת שף עם חוברת צביעה  וארוחת צהריים מפנקת (הארוחה אותה הכינו הילדים).

 

בעלות של  49 ₪ בלבד!

 

 

 

רשת BBB בבעלות אנשי העסקים רון שולמן, ירון ישראל ואהובה תורג'מן המשמשת גם כמנכ"ל, מונה 22 סניפים הפרוסים ברחבי הארץ. סניפי הרשת מעוצבים  בסגנון דיינר אמריקאי חדשני היוצר חוויה קסומה ואווירה חמה וביתית.

כל ההכנסות מסדנת הבישול

KID CHEF BBB נתרמו לעמותת "חיים"