ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

3 סניפים יש לפראג הקטנה בארץ. אשדוד, בת ים ותל אביב.

אנחנו ביקרנו בסניף הדרומי.

 

ערב קרררררררר בחוץ וכבר בכניסה האווירה מתחממת, מלצר חביב מוביל אותנו לשולחן שעליו יונחו מנות משובחות ממיטב מעשה ידיו של השף המקומי מהמטבח הצ'כי המסורתי שהתאים את המנות לטעם הישראלי מבלי לגרוע מהמסורת כמובן.

לפני שאתחיל לספר לכם על המקום אני רוצה להציין לטובה את השירות האדיב, המהיר והמנות הגדולות (אפילו שאכלנו ארוחת טעימות לבקשתנו, כדי לטעות יותר מנות ולקבל את הרושם מהמקום, גם בתור "טעימות" רואים שהמסעדה נוהגת ברוחב לב והמנות שם גדולות ומשביעות).

תראו איזו אווירה  יש במקום

בימים אלה, מציגה רשת המסעדות הצ'כית הותיקה, "פראג הקטנה", תפריט חדש ועשיר שיוצע ללקוחות הרשת, אחרי חצי שנה של תפריט בהרצה החליטו בעלי המקום לשנות קצת ולהתאים את עצמם עוד קצת ללקוחות המרוצים שחוזרים למקום פעם אחרי פעם.

את התפריט החדש, תכננו ובנו בשיתוף פעולה במהלך חצי השנה האחרונה  שני שפים. שף הרשת, סלים קרדוש, אשר חזר אליה 8 שנים לאחר שעבד בה כטבח. קרדוש מגיע מרקע של בישול צרפתי ואסייתי, את החיבור אל המטבח הצ'כי עשה בתור טבח ברשת לפני מספר שנים .

הוא יצר דיאלוג קולינארי מיוחד במינו מול השף ראדק פריהונסקי, לשעבר השף של משרד החוץ של הרפובליקה הצ'כית.
 ראדק תכנן מנות צ'כיות מסורתיות וקרדוש נתן להם את  הטוויסט המקומי, תוך ניצול הניסיון העשיר שלו (15 שנים) בשלל מטבחי העולם והמזרח התיכון. יחד יצרו השניים את התפריט הנוכחי המציע מגוון רחב יותר של מנות צ'כיות אותנטיות ותפריט נוסף חדש לגמרי של מנות מן הים, דגים ופירות ים.

בתפריט החדש יוכלו הלקוחות ליהנות ממגוון רחב מאוד של מנות צ'כיות מסורתיות, לדוגמא:  "הובובי זבין" - פאי פטריות ביתי בליווי שמנת  וכן מנות בלתי שגרתיות כמו: רול בנוסח בלקני- חצילים קלויים על הגריל, ממולאים בתערובת גבינות ומוגשים על מצע סלסת עגבניות (24 ש"ח), לשון עגל על מצע רוטב סביצ'קובה עם קניידליק- לחם צ'כי מאודה (38 ש"ח), מגוון מרקים ייחודיים המשתנה בכל יום ובינהם: מרק שעועית פיקנטית, מרק עוף עם אטריות, מרק עגבניות עם נקנקיות ועוד...

תפריט הים העשיר יכלול מנות כגון:  פילה סלמון על הגריל (87 ש"ח),  קערת מולים ברוטב יין לבן ולימון (89 ש"ח) ועוד...

 

רוצים לראות מה היה לנו? אם אתם לא מכירים את השמות של המאכלים המזרח אירופאיים,  כדאי לנסות לקרוא את השמות שלהם.. או שתנסו, מקסימות תצליחו:)

 

ממרח צ'כי מסורתי- ממרח גבינה ומיונז  (המון שום) מוגש עם סלמי וחמוצים.   אני מאוד אהבתי, אני גם אוהבת שום אז בכלל..

 

 

 

 

פטה כבד קלאסי עם שומן אווז  (או בקיצור, ממרח כבד מוגש עם ריבת בצל מעולה)

 

 

לנגוש- לחם דק בטיגון עמוק ועליו מרינדת שום וגבינה מגורדת

 

רול בנוסח בלקני- גלילת חצילים ממולאת בגבינות מתובלות, מוגש עם סלסת עגבניות

 

סלט איקרא לבן- "החומוס הצ'כי" - לי היה טעים אך מעט "מיונזי" מידי

 

נקניקיות על הגריל- 3 סוגי נקניקיות (מוגשות עם פירה או שעועית) כרוב כבוש, חרדל וחזרת

 

סלאבובניצקי גולאש- גולאש מסורתי מבושל בבישול איטי מוגש עם קניידליק (לחם צ'כי מאודה)- מאוד מאוד טעים! מרגישים את האהבה שהשקיעו בו.

 

צ'רנוהורסקי סטייק- סטייק לבן

 

פלטת קרניבורים, הכוללת צלעות, שיפודי פרגית ונקניקיות  מוגש עם תפו"א מטוגנים (אנחנו הלכנו על הצלעות)

 

המסעדה היא קודם כל בר אז מבחר הבירות שם גדול, וכאחת שלא שותה בירה באופן כללי,  גם אני מצאתי שם בירה שהיתה ערבה לי לחך ואפילו ביקשתי תוספת.

הנה תפריט הבירות (שימו לב לאפשרות הטעימות- קרי המסלולים- 5 סוגים של בירה לטעימה)

 

 

וזה המסלול שלנו: 

אני נדלקתי על הקסטיל רוז'- בירה בטעם של דובדבן - מדהימה!

 

בסוף הארוחה כשכבר היינו מפוצצים למדי מכל האוכל הזה, הגיע המלצר שלנו להציע גם קינוח...  למרות שידוע שיש לקינוחים קיבה נפרדת, המקום שם גם התמלא לו מעצמו..

אך כשהגיעה מנה של בלינצ'סים בטעמים שונים לא יכלנו להתנגד.. אחד עם שוקולד (לא הספקנו לצלם בשלמותו.. וכבר נגנב ממנו ביס) אחד עם ריבה ואחד עם גבינה.

 

וזה סיים את הטעימות הצ'כיות שלנו להפעם.  היה טעים ומעניין.

 

איך הכל התחיל? בחור צ'כי בשם רסטיסלב מכיר בחורה ישראלית והוא מחליט להשתקע בארץ, אך לא שוכח את שורשיו ופותח בר קטן לעובדים הזרים על מנת להזכיר להם את הבירה של ארץ מולדתם (והאמת שגם לו..) שהיתה ידועה לשמצה באותם ימים אך טרם נראתה בארץ ,

המקום צובר פופולריות רבה ומועתק למקום גדול יותר, גם שם המצב דומה והביקוש גדל, הבר הקטן שכבר לא נקרא בר עובר למקומו המרכזי ברחוב אלנבי ושם כבר נשאר.

פראג הקטנה, הינה חלוצת הדרך בישראל במטבח ובבר המזרח אירופאי הקלאסי.  

הסועדים זוכים ליהנות מהחוויה הקסומה של פראג האגדית, החל מהאלכוהול המשובח, תוצרת מיטב המבשלות הידועות של צ'כיה, וכלה במטבח מזרח אירופי אותנטי ועשיר, הכולל מנות מכלל סוגי הבשרים בבישול איטי, טיגון ואפייה, תפריט ים עשיר ומנות המתאימות במיוחד לצד הבירה והאלכוהול וזאת באווירה חמה וביתית.

 

ויש גם חברות במועדון שנותנת הרבה הטבות: ארוחת יום הולדת שלמה, 10%  הנחה על כל התפריט, ימי ראשון עד רביעי-בירה ללא תחתית  ---- בעלות של 30 שקלים, תסכימו איתי, זה ממש שווה!

 

 

אז אתם באים??

 

רשת "פראג הקטנה"
אלנבי 56 בתל אביב
בן גוריון 83 בבת ים
תש"ח 11 באשדוד (איזור הסיטי)
 
להזמנות: 1700506566