ביקורות והמלצות

ביקורות והמלצות, על מסעדות,בתי מלון, סרטים וכל מה שמעניין

חיפוש באתר

מכירים את המפגשים האלה, שכל אחד מביא איתו משהו טעים לאכול, בדרך כלל זה ממה שיודעים שזאת המנה שקוצרת הכי הרבה מחמאות ותמיד מצליחה?

אז הייתי באחד מאלה (הבאתי שתייה, ליתר בטחון, כי משהו שתמיד מצליח לי אין בנמצא)

ומישהי (ליאור האלופה) הביאה פשטידה אליפות!

טעימה טעימה, נראית סוף הדרך ומסתבר שגם להכין אותה זה שטויות ולא צריך הרבה מצרכים.

הנה המתכון:

 

פשטידת פרומעז 


750גרם גבינה לבנה 5% או 9%

גליל גבינת פרומעז

3 ביצים
כוס  קמח 
בערך 30 עגבניות שרי גדולות

בזיליקום

שמן זית 

מלח, פלפל

 

שיפורים אפשריים:

אפשר להוסיף לפשטידה בטטה אחת גדולה או שתיים (אבל לתאם זמני הכנה שהיא תתבשל מספיק- אפשר לבשל קצת במים ואז לחתוך לפרוסות)

לקשט ברוזמרין , בזיליקום או עירית

אפשר גם להוסיף לבלילה כל סוג של גבינה (אני שמתי פטה וקשקבל )

מי שאוהב פרמזן או כל גבינה קשה אחרת יכול לגרד מעל הכל, ככה לקישוט (אני מאלה שאוהבים ובמסעדות מבקשים תמיד תוספות של פרמזן מראש)

 

 

 

 


 חותכים את עגבניות השרי לחצאים, ושמים בתבנית כשהחלק הפנימי של העגבניות כלפי מעלה.

בוזקים מעל שמן זית ומלח ומכניסים לתנור על חום 180 לחצי שעה. כעבור חצי שעה מוציאים את העגבניות אך משאירים את התנור דולק.

 מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה, הקמח והביצים ומתבלים במלח ופלפל. (כאן אפשר להוסיף את הגבינות שנשארו לכם)

מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ומניחים עליה בעדינות ובתפזורת את העגבניות והבטטות שיצאו מהתנור. יש לתת לעגבניות זמן לשקוע פנימה אל תוך התערובת.

חותכים את גליל הפרומעז לפרוסות דקות (טיפ לחיתוך הגבינה בקלות ושהעיגולים יצאו יפים- עם חוט תפירה!) ומפזרים אותן מעל התערובת.

(אני שפכתי מעל גם את הנוזלים שהעגבניות הגירו)

מכניסים לתנור לחצי שעה. תוכלו לדעת שהפשטידה מוכנה כשהקצוות יתחילו להיפרד מהתבנית.

אפשר להוציא מהתנור לפני שהגבינה מתפרקת ככה :) אבל עדיין טעים מאוד!

 

אחרי שמוציאים מהתנור מפזרים מעל הפשטידה רוזמרין (או כל תבלין ירוק שאוהבים) ומגישים.

 

בתאבון!!